Söka efter innehåll

Jag får ofta frågan om hur man kan hitta tillbaka till ett inlägg som man sett tidigare på LinkedIn men försvunnit i flödet. Om du kommer ihåg vem som gjorde inlägget är det enkelt att söka upp personens profil och bläddra ned en bit på profilen och titta på all aktivitet.

Men om du inte minns vem som gjort inlägget, då finns möjligheten att söka på innehåll (content). Men än så länge finns inte funktionen i svensk språkversion av LinkedIn.

I nedan exempel har jag svenska menyer och söker på ordet omvärldsbevakning. Jag får då upp samtliga profiler, jobb m m som innehåller ordet omvärldsbevakning, inga textinlägg.

Om jag istället byter till engelska som språk så ser sökningen ut så här istället, nu får jag se inlägg som innehåller ordet omvärldsbevakning!

Gör så här!

Börja med att byta byta till engelsk språkinställning under tiden du vill ha åtkomst till funktionen.

1.Gå in på inställningar (Du) och klicka på språk, se nedan.

2. Byt till engelska.

4. Nu finns det två alternativ att söka:

Alt 1)Klicka i sökrutan och nedan alternativ dyker upp, du kan då välja posts (content) och skriva in ditt sökord.

Alt 2) Klicka i sökrutan och skriv ditt sökord och tryck på enter eller klicka på “förstoringsglaset” så ser det ut som exemplet nedan där jag skrivit omvärldsbevakning. Du klickar sedan på content för att välja att se inlägg istället för profiler.

När du vill byta tillbaka till svenska som menyspråk så upprepar du enkelt steg 1 och 2 och byter till svenska.

Nya funktioner för filtering av personsökningar

Vissa av dessa funktioner har funnits tidigare men har nu utökats och förenklats. Direkt när du söker så får du tillgång till nedan; du kan välja ort, 1,2,3e handskontakt, företag.

Väljer du Alla filter så kan du filtrera på ännu fler parametrar när du gör en personsökning. Se nedan.

Har du testat att filtrera personsök? Vad tycker du?

Lycka till med sökningarna, kommentera gärna eller ställ frågor. Dela gärna artikeln om du vet fler som kan ha nytta av dessa söktips.