Har du provat LinkedIns funktion för filmklipp/video? Funktionen finns tillgänglig via mobilappen.

I USA testas just nu även live-video för LinkedIn, liknande Facebook live. Mer information om detta kommer.

Rörligt innehåll genererar ofta mer engagemang en vanligt textinlägg. Vad ska då filmen innehålla? Det kan vara ett tips, ställ en fråga, en kort intervju av en kollega eller kund, något nytt du lärt dig, någon ny funktion eller lösning ni har på jobbet, en ny tjänst som du ska introducera osv. Skapa värde för din målgrupp och ditt nätverk genom ett värdeskapande filmklipp.

Inspelningen behöver inte vara perfekt men tänk på att ha bra ljus, filma gärna utomhus eller i naturligt ljus inomhus. Spela in filmen i en relativt tyst miljö om du ska du prata i filmen.

Tänk på att inte ha för långa filmklipp, en rekommendation är 30 sekunder upp till 2 minuter. Många tittar på video utan ljud så texta gärna dina filmer. På LinkedIn kan du ladda upp en .srt-fil för att få ditt filmklipp textat. Du kan även lägga till symboler och en etikett med text till filmen. Se bilden nedan.

När du publicerar filmklippet lägg till en kort tydlig rubrik och en kommentar som berättar om innehållet och gärna en #hashtag för ökad räckvidd.

Här är länk till en 20 sekunders film som visar hur du gör för att lägga till text och etiketter till filmklippet: LinkedIn Video

Har du testat funktionen? Kommentera gärna!