Jag har förmånen att ingå i en LinkedInexpert-grupp hos LinkedIn Nordics I början på juni var det dags igen, denna gång online. LinkedIns kontor i Stockholm har varit helt stängt sedan i mars. Vi fick ta del av nyheter kring LinkedIn Live, Events och Stories där vi fick en demo av Pauline Lysiak, Head of Tech Consultants på LinkedIn.

Bilden ovan: Lisa Gunnarsson, head of LinkedIn Nordics

Många frågar om när LinkedIn Live rullas ut. Den finns sedan ett år sedan i Beta-version och är fortfarande en Beta. Alla kommer inte att få tillgång till LinkedIn Live men möjlighet finns att ansöka om den. De flesta av oss i LinkedIn-expert gruppen har fortfarande inte fått tillgång till den ännu men blivit lovade att prioriteras.

Enligt LinkedIn får man 7 ggr fler reaktioner och 24 x fler kommentarer på en livevideo jämfört med en inspelad video med samma innehåll. Du boostar algoritmerna och får mer spridning på ditt innehåll.

Du kan söka om att få tillgång till LinkedIn Live både för din personliga profil och till företagssidan, dock kan det ta tid innan du får den och alla kommer inte heller att få tillgång till den. De som prioriteras är de som har många följare/kontakter och är du redan nu aktiv med videos kan detta eventuellt påverka. 

För att kunna använda LinkedIn Live behövs en 3e-partsprodukt som ex.vis Stream Yard, men flera andra alternativ finns. Läs mer här om  LinkedIn Live, och här kan du även ansöka om att få tillgång till detta. 

LinkedIn Events

Du kan skapa ett event från din personliga profil men även från företagssidan och har du LinkedIn live så kan du streama från företagssidan. När du streamar från företagssidan så är det de personer som är inbjudna som kan delta till skillnad från när du genomför Live från din personliga sida, då är den öppen för alla.

LinkedIn Stories

Rullas ut nu men förmodligen inte förrän till hösten till oss i Europa, tidplan inte klar.