Jag får ofta frågor om hur man ger eller ber om rekommendation på LinkedIn. Rekommendationer är otroligt värdefullt och stärker ditt varumärke och trovärdighet!  Är du rekryterande chef? Då är sannolikheten stor att dina potentiella kandidater  tittar igenom din profil; vem blir min eventuella chef och finns det rekommendationer? Samma sak gäller om du är konsult, projektledare, säljare, kundansvarig eller liknande, har du rekommendationer från dina kunder? Och söker du nya utmaningar är självklart otroligt viktigt med rekommendationer. Så här gör du:

  1. Sök upp personen på LinkedIn som du vill rekommendera (eller be om en rekommendation). Klicka på knappen Mer.. och välj Ge eller Be om en rekommendation. Se nedan.

Fyll i de två fälten nedan och klicka därefter på nästa.

I exemplet nedan ber jag om en rekommendation, jag skriver också ett förslag på rekommendationen för att underlätta för min kund men är tydlig med att det är ett förslag som kunden kan utgå ifrån eller skriva något helt själv.

Personen får därefter meddelande om att jag bett ett om en rekommendation och kan klicka på en länk för att skriva en rekommendation eller kopiera av mitt förslag och redigera detta i ett nytt fönster.

När personen skrivit rekommendationen kommer därefter ett meddelande tillbaka till mig med en länk till rekommendationen där jag har möjlighet att be om en revidering eller godkänna den för att läggas upp på min LinkedInprofil. Se nedan bilderna nedan.

Så här ser det ut på min LinkedInprofil.

 

Ta bort en rekommendation

Du kanske vill ta bort en rekommendation som inte är aktuell, då kan du välja att dölja den. Gör så här:

  1. Välj att redigera din profil och scrolla ned till avsnittet rekommendationer, klicka därefter på “pennan” till höger.
  2. Därefter klickar du på Visa-knappen till höger och väljer dölj, så visas inte rekommendationen längre på din profil. Du kan även be om revidering.

     

    Lycka till med dina rekommendationer, ta för vana att ge och be om rekommendationer så snart du avslutat ett projekt, uppdrag eller anställning.

    Vad tycker du är största utmaningen med rekommendationer?