Jag får ofta frågor om hur man ger en rekommendation på LinkedIn. Det är väldigt enkelt! Visste du att rekommendationer stärker ditt varumärke och din trovärdighet? Oavsett ditt syfte på LinkedIn så är rekommendationer oerhört viktigt. Är du rekryterande chef? Då är sannolikheten stor att dina kandidater för rekrytering tittar igenom din profil; vem blir min eventuella chef och finns det rekommendationer? Samma sak gäller om du är konsult, säljare, kundansvarig eller liknande, har du rekommendationer från dina kunder? Och söker du nya utmaningar är det såklart också väldigt viktigt med rekommendationer.

Så här gör du:

 1. Sök upp personen på LinkedIn som du vill rekommendera (eller be om en rekommendation). Klicka på knappen Mer.. och välj Ge eller Be om en rekommendation. Se nedan.
 2. Fyll i de två fälten nedan och klicka därefter på nästa.
 3. Skriv rekommendationen och klicka därefter på skicka. Personen får då ett meddelande om att du skrivit en rekommendation och har möjlighet att be om en ändring eller godkänna den för att läggas upp på Linkedin. Så här ser det ut på min LinkedInprofil:

Ta bort en rekommendation

Du kanske vill ta bort en rekommendation som inte är aktuell, då kan du välja att dölja den. Gör så här:

 1. Välj att redigera din profil och scrolla ned till avsnittet rekommendationer, klicka därefter på “pennan” till höger.
 2. Därefter klickar du på Visa-knappen till höger och väljer dölj, så visas inte rekommendationen längre på din profil. Du kan även be om revidering.
  Tips! Om du vill be om en rekommendation kan du alltid skriva ett förslag till personen som du vill ska rekommendera dig, det går alltid lättare att utgå från ett förslag.

  Lycka till med dina rekommendationer, ta för vana att ge och be om rekommendationer så snart du avslutat ett projekt, uppdrag eller anställning.

  Vad tycker du är största utmaningen med rekommendationer?