Under våren har LinkedIn rullat ut massor med nyheter, här ett urval av dessa.  

LinkedIn learning

Flertalet kurser har släppts gratis under en period så passa på!

Stories

Stories har du säker sätt både på Facebook och Instagram. LinkedIn har släppt Stories men dock inte i Sverige ännu. Gissningsvis här inom de närmaste månaderna.

LinkedIn Live och Event

Finns både på företagssidan och till den personliga profilen. LinkedIn Live släpptes för ca ett år sedan och är fortfarande som en Betaversion. Jag har skrivit om detta i ett tidigare blogginlägg, läs detta blogginlägg här.

Omröstning/Polls

Nu kan du enkelt lägga upp en omröstning direkt från startsidan på LinkedIn. Du skapar en undersökning direkt i rutan där du gör ett vanligt inlägg i flödet. Klicka i rutan för skapa inlägg och välj att skapa en undersökning. (Se nedan)

Därefter skriver du din fråga och lägger in svarsalternativen och anger hur länge du vill att undersökningen är aktiv. Se mitt exempel nedan.

Inspelad ljudfil som uttalar ditt namn

En ikon för ljud läggs upp som man kan klicka på för att höra hur namnet uttalas. 

Du hittar funktionen på din mobilapp, så här gör du:

1) Klicka på profilfotot för att redigera din profil

3) Klicka på pennan för att redigera introduktionsavsnittet

3) Klicka därefter på + tecknet för att spela in ditt namn

Statistik på LinkedIns företagssidor

Äntligen kan man se på individnivå vilka som följer företagssidan, tidigare var det endast demografin på besökaren som framgick av statistiken.

Öppen för nytt jobb

Är du jobbsökande och vill visa det utåt, inte bara för rekryterare då kan du lägga till en grön ring runt ditt profilfoto. Du redigerar din profil och klickar på pennan till vänster under din rubrik och ställer in dina karriärmål och väljer att detta ska visas för alla LinkedInmedlemmar. Därefter kan du om du vill göra ett inlägg med hashtagen #open to work.
Se bilderna nedan.

Dela gärna detta till de som kan ha nytta av de nya LinkedInfunktionerna.

Önskar dig en underbar sommar!

/Ulrika