Kontaktförfrågningar på LinkedIn

Jag får ofta frågor om man skall svara ja på alla kontaktförfrågningar på LinkedIn. Visst skulle det underlätta om personen som skickat förfrågan hade skrivit en personlig fråga om varför ni personen vill connecta med dig?

Skriv alltid en personlig hälsning när du skickar en kontaktförfrågan där du presenterar dig och berättar varför du vill skapa kontakt, det kan vara att ni träffats på ett event eller att personen har gjort något intressant inlägg som du kan kommentera, ni har många gemensamma kontakter eller liknande.

Använder du LinkedIns mobilapp? För att skicka en personlig kontaktförfrågan därifrån behöver du klicka på de tre prickarna till höger om “kontakt” för att få möjlighet att skriva en personlig kontaktförfrågan!

Att skriva ett kort personligt meddelande när du skickar en kontaktförfrågan innebär att du gör ett bra första intryck som stärker ditt personliga varumärke!

Visste du att du kan återkalla en kontaktförfrågan? Jag brukar använda denna funktion när jag av misstag råkat skicka iväg en opersonlig kontaktförfrågan, då återkallar jag denna och skickar en ny förfrågan med en personlig hälsning.
Så här gör du för att återkalla en kontaktförfrågan:

1)    Klicka på Ditt nätverk i menyraden

2)    Klicka på hantera alla

3. Klicka på skickade och välj återkalla.

 

 

2018-08-16T01:43:49+00:00april 21st, 2018|LinkedIn|