Jag får ofta frågor om man skall svara ja på alla kontaktförfrågningar på LinkedIn. Det beror helt på vad ditt syfte med LinkedIn är och vilken målgrupp du vill ha i ditt nätverk. Men visst skulle det underlätta om personen som skickat en kontaktförfrågan hade skrivit ett personligt meddelande om varför personen vill connecta med dig? Jag brukar jämföra med hur det är när man hälsar på en ny person i verkliga livet, vi berättar vem vi är och vad vi gör. Det är precis samma sak på LinkedIn!

Skriv en alltid en personligt meddelande när du skickar en kontaktförfrågan, berätta vem du är och varför du vill skapa kontakt. Det kan vara att ni träffats på ett event eller att personen har gjort något intressant inlägg som du kan kommentera, ni har många gemensamma kontakter eller liknande.

Att skriva ett kort personligt meddelande när du skickar en kontaktförfrågan innebär att du gör ett bra första intryck som stärker ditt personliga varumärke!

Hur gör man då för att skicka en personlig kontaktförfrågan? I vissa lägen kommer LinkedIn med rekommendation om personer du kan skapa kontakt med. Det som händer när man klickar på knappen “skapa kontakt” är att det skickas iväg en kontaktförfrågan utan att du får möjlighet att skriva ett personligt meddelande. Ta förvana att alltid klicka på fotoot för att få fram personens profil och skicka kontaktförfrågan därifrån istället.

Använder du LinkedIns mobilapp? För att skicka en personlig kontaktförfrågan därifrån behöver du klicka på de tre prickarna till höger om “kontakt” för att få möjlighet att skriva en personlig kontaktförfrågan!

Visste du att du kan återkalla en kontaktförfrågan? Jag brukar använda denna funktion när jag av misstag råkat skicka iväg en opersonlig kontaktförfrågan, då återkallar jag denna och skickar en ny förfrågan med en personlig hälsning.Så här gör du för att återkalla en kontaktförfrågan:

1)    Klicka på Ditt nätverk i menyraden

2)    Klicka på hantera alla

3. Klicka på skickade och välj återkalla.