Vad är skillnaden mellan och kompetenser och rekommendationer och hur gör man?

På mina utbildningar har jag upptäckt att det är många som blandar ihop begreppen Rekomendationer (Endorsements) och Kompetenser (skills).

Rekommendationer är en skriftlig rekommendation från någon av dina LinkedInkontakter, se nedan.

En kompetens (skills) är något du själv angett och personer i ditt nätverk kan intyga (endorse) att du har denna kompetens, se bilden längre ned.

Kompetenser

Genom att lista dina kompetenser ökar sannolikheten att du får fler profilbesök (upp till 13 ggr enligt LinkedIn) och ju fler kompetensintyg du har på en specifik kompetens desto högre upp i sökresultatet kommer du när någon söker på just den kompetensen.

Dina kompetenser är en visuell översiktsbild och man kan snabbt bilda sig en uppfattning över dina främsta kompetenser och andras uppfattning av dig genom antalet kompetensintyg som du fått av ditt nätverk.

Dina 1:handskontakter kan enkelt intyga dina kompetenser genom att klicka på + när de scrollar förbi ditt ”kompetensavsnitt”.

Lägga till kompetenser/Skills

Om du inte har redan har aktiverat avsnittet för kompetenser behöver du lägga till detta avsnitt. Det gör du genom att redigera din profil och klicka på ”lägg till profilavsnitt” i din profilruta.

Nu kan du enkelt lägga till dina kompetenser genom att klicka på ”lägg till kompetenser”. Har du redan  aktiviterat avsnittet för kompetenser klickar du på “lägg till ny kompetens” enligt nedan.

Du kan ange max 50 kompetenser men en rekommendation är att ange minst 5 kompetenser. Har du för få eller inga kompetenser finns risken att LinkedIn själv fyller på med kompetenser baserat på på ditt nätverk och profiler som har liknande profil som dig.

Arrangera visningsordningen på dina kompetenser

Dina tre viktigaste kompetenser bör du välja att lägga överst i din lista, det gör du genom att klicka på nålen till vänster om kompetensen. Du kan också välja att ändra visningsordningen på kompetenserna genom att trycka och dra på de ”fyra raderna” längst till höger.

Du kan även enkelt ta bort kompetenser genom att klicka på papperskorgen och glöm inte att spara när du gjort dina förändringar.

Inställningar för kompetenser

Jag har flertalet gånger fått frågan om varför det inte går att intyga en persons kompetenser. För att kunna intyga någons kompentens behöver det vara en av dina 1:a handskontakter och sen kan man säkerställa under inställningar om man avaktiverat möjligheten att få intyg på sina kompetenser. Du kan se över dina inställningar genom att:

  1. Klicka på pennan (redigera) till höger

    2) Klicka därefter längst ned på ”ändra inställningar för intyg” :

 

Justera nedan inställningar om det behövs och spara ändringarna.

 

Rekommendationer

Rekommendationer stärker ditt personliga varumärke och din trovärdighet.
Undersökningar visar att:
90 % litar på rekommendation från någon de känner
70 % litar på rekommendationer från någon de inte känner

Oavsett ditt syfte med närvaron LinkedIn så är rekommendationer oerhört viktigt.
Är du rekryterande chef? Då är sannolikheten stor att dina kandidater för rekrytering tittar igenom din profil; vem blir min eventuella chef och vad säger rekommendationerna?

Eller är du konsult, säljare eller liknande? Då bör du stärka ditt personliga varumärke med rekommendationer från dina kunder/uppdragsgivare. Och söker du nytt arbete är det självklart också väldigt viktigt med rekommendationer från tidigare arbetsgivare osv.

Det finns flera sätt på LinkedIn att komma åt funktionen för rekommendationer, enklast gör du så här:

Sök upp personen på LinkedIn som du vill rekommendera (eller be om en rekommendation ifrån).

Klicka på knappen Mer… och välj Ge eller Be om en rekommendation, se nedan.

 

Du kan antingen välja att skriva en rekommendation eller be om en rekommendation. Sen följer du instruktionerna och därefter får personen ett meddelande med en länk till rekommendationen. Man har alltid möjlighet att be om en ändring eller godkänna rekommendationen innan den läggs upp i LinkedInprofilen.

Tips! Om du vill be om en rekommendation kan du alltid skriva ett förslag till personen som du vill ska rekommendera dig. Var dock tydlig med att det är ett förslag som kan korrigeras eller tas bort om personen hellre formulera rekommendationen helt själv. Min personliga åsikt är att man underlättar för personen som du vill ha rekommendationen ifrån, det går alltid lättare att utgå från ett förslag.

Ta bort eller revidera en rekommendation

Du kanske vill ta bort en rekommendation som inte är aktuell, då kan du välja att dölja den. Gör så här:

  1. Välj att redigera din profil och scrolla ned till avsnittet rekommendationer, klicka därefter på “pennan” till höger.
  2. Klicka på knappen Visa till höger för att dölja rekommendationen.

Du kan även be om revidering av rekommendationen.

Lycka till med dina rekommendationer, ta för vana att ge och be om rekommendationer så snart du avslutat ett projekt, uppdrag eller anställning.

Vad tycker du är största utmaningen med rekommendationer och kompetenser?
Kommentera gärna!